تمبرهای باستان شناسی ایران
باستان شناسی کلمه ای است که برای مطالعه جوامع انسانی از ابتدا تا زمان های اخیر به کار می رود. از طریق کشف آثار باستانی و معماری و حفاری از مکان های تاریخی، باستان شناسان توانسته اند نشان دهند که اجداد ما چگونه زندگی می کرده اند. عظمت فرهنگ و هنر ایران، قبل از انقلاب اسلامی، بارها در قالب برگزاری «همایش جهانی باستان شناسی و هنر ایران» به کشورهای اروپایی و آمریکایی رسید، همایشی که از آمریکا شروع و در آلمان با آغاز جنگ هشت ساله ایران متوقف شد، البته پس از انقلاب این همایش بارها در سطح ملی و در ایران برگزار شد، اما درجه بندی جهانی آن از قلم افتاد.


شاهین آریامنش، باستان شناس، سردبیر مجله مارلیک و بازرس و مسئول روابط عمومی «انجمن علمی باستان شناسی ایران» در یادداشتی با عنوان «همایش های جهانی باستان شناسی و هنر ایران را احیا کنیم»، از مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خواسته است تا پس از ۳۹ سال بار دیگر نسبت به برگزاری این اتفاق اقدام کنند.نخستین بار آرتور اپهام پوپ و جان شاپلی با هدف معرفی و به نمایش گذاشتن آثار باستانی به یافت شده از کاوش های باستان شناسی، همایش (کنگره) جهانی «باستان شناسی و هنر ایران» را ۹۰ سال پیش در موزه پنسیلوانیای آمریکا پایه گذاشتند که این رویداد آغازی بر نمایش تاریخ و فرهنگ و هنر ایران در آمریکا و اروپا بود.
برگزاری شکوهمند این همایش و همچنین نمایشگاه آثار و اشیای فرهنگی ایران که از کاوش های باستانشناسی به دست آمده بود باعث شد که دولت انگلستان پیشنهاد برگزاری دومین همایش بین المللی باستان شناسی و هنر ایران را ارائه کند.پس از آن روسیه پا پیش گذاشت و علاقه مندی خود را برای برگزاری سومین همایش نشان داد بنابراین سومین همایش بین المللی باستان شناسی و هنر ایران همراه با سومین نمایشگاه بین المللی هنر ایران و همچنین چاپ تمبر یادبود این همایش در سال ۱۳۱۴ در دو شهر لنینگراد و مسکو برگزار شد و در این همایش ۲۵ هزار شی باستانی ایران به نمایش گذاشته شد.

این همایش تا هفتمین نوبت خود را در آلمان برگزار کرد که نهایتا با با انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ و حملهی عراق به ایران برگزاری همایشهای جهانی باستانشناسی و هنر ایران متوقف شد.
